Deze website wordt u aangeboden door Adri van Kooten, keurmeester gras- en grote parkieten bij de NBvV

Menu

Bij favorieten plaatsen!

Home

Voerbakjes en drinkfonteintjes

 
 

Kooi- en volièrevogels (ca. 300)
Broedconditie en broedproces
Fotogalerijen
Vogelziekten
Medicijnen
Kweekproblemen
Ziekenkooi
Vogeldierenartsen
Voeding
Bouw en inrichting volière
Tips van vogelliefhebbers
Vogels - koude volière
Vogels - warme volière
Downloads Voerbakjes en drinkfonteintjes

Als voerbakjes kunnen het beste bakjes van metaal, hardplastic of aardewerk gegeven worden. Dergelijke bakjes zijn namelijk vrij gemakkelijk schoon te maken. Zorg dat de bakjes zo zijn uitgerust dat ze aan de tralies kunnen worden opgehangen. Hang ze zo op dat ze gemakkelijk vanaf een zitstok voor de vogels zijn te bereiken. Gebruik altijd meerdere voerbakjes. Zo kunnen aparte bakjes gebruikt worden voor zaad en eivoer en andere om groenvoer, eivoer, of fruit e.d. in te doen. Groenvoer kan ook verstrekt worden d.m.v. aan het gaas bevestigde ruifjes. Naast losse voerbakjes zijn er ook zgn. draaibare voederplateaus in de handel. Deze kunnen bijvoorbeeld in de volièredeur worden gemonteerd . Door het plateau te draaien kunnen de voederbakjes zonder de deur te openen worden geledigd en gevuld. Voor het drinkwater kan het beste gebruik worden gemaakt van zogenaamde drinkfonteintjes. Dit zijn langwerpige drinkglaasjes waarbij de onderzijde door de tralies kan worden gestoken. Een beugeltje die eveneens aan de tralies kan worden bevestigd zorgt ervoor dat het stevig op zijn plaats blijft zitten. Drinkfonteintjes dienen elke dag van schoon water te worden voorzien en minimaal één keer per week te worden ontsmet. De eenvoudigste manier van ontsmetten is om de drinkfonteintjes gedurende een aantal dagen in een oplossing van bleekwater (volgens voorschrift) te leggen. Bovenstaande schoonmaakmethode betekent wel dat er meerdere drinkfonteintjes moeten worden aangeschaft zodat ze dan beurtelings kunnen worden gebruikt.

Kleurplaten
Vogelanimaties
Vogelmarkten
Vogelparken
Richtprijzen vogels
Vogelgeluiden
Vogelboeken
Erfelijkheidsleer vogels
Links naar vogelwebsites
Europese cultuurvogels
Papegaai als huisdier - index
Vogelwereld Curaçao
www.papegaaien.net
 
 

 

Verwante links

Het bouwen van een volière
Verlichting in het vogelverblijf
Ventilatie in het vogelverblijf
Gaas en maaswijdte
Bodembedekking kooi en volière
Zitstokken
Voerbakjes en drinkfonteintjes
Nestkastjes en nestmateriaal
Volierebeplanting
Aanschaf van vogels

 

Betaalbaar boek over aanschaf van vogels voor de gezelschapsvoliere?

Bestellen?  Klik op de afbeelding.

 

De Gezelschapsvoliere.

 In dit boek wordt uitgebreid ingegaan op vragen als: ´Met welke aspecten moet ik rekening houden bij de bouw van een voliere, ´Welke bouwmaterialen kunnen het beste gebruikt worden, ´Hoe moet het nachthok er uit zien?´, Welke planten zijn geschikt?´, ´Welke vogels kunnen bij elkaar gehuisvest worden?´. Op al deze maar ook op heel veel andere vragen geeft dit boek een antwoord. Dit boek is een zeer nuttig, zo niet onmisbaar naslagwerk voor beginnende liefhebbers die overgaan tot de bouw en inrichting van een voliere.

 

50 x 210 mm

64 blz.

€ 7,95 (excl.verzendkosten)

 

 

 

Op zoek naar een goed en betaalbaar boek over parkieten en papegaaien?

(39,90 euro + 2,60 verzendkosten)

Bestellen?  Klik op de afbeelding.

Het boek, Papegaaien en parkieten, Handboek en naslag-werk beschrijft vrijwel alle in de avicultuur voorkomende soorten en ondersoorten van de leden van de subfamilie der Psittacinae, kort gezegd kromsnavels of wel papegaaien en parkieten. Dit boek is samengesteld op basis van de allernieuwste inzichten van de taxonomie en kent daardoor enkele zeer verassende elementen: wist u bijvoorbeeld dat de Cacatua goffini niet meer wetenschappelijk erkend wordt en nu Cacatua goffiniana heet?

Dankzij de medewerking van vele experts en liefhebbers
uit binnen- en buitenland hebben de samenstellers een standaardwerk kunnen maken met uitmuntende foto-grafie. Dit boek slaat tevens een brug tussen weten-schappelijke ornithologie (bestuderen en beschrijven van vogels in de vrije wildbaan) en avicultuur (houden van vogels in gevangenschap). De geheel vernieuwde indeling, beschrijvingen van herkomst en leefgebied in combinatie met alle informatie over het verantwoord houden van deze vogels maakt dit boek onmisbaar
voor elke vogelliefhebber.

Klik hier voor voorbeeldpagina's (19) van het Papegaaien en Parkietenboek  (Even geduld - inladen kan even duren)
 

Beschrijvingen van:
232 soorten
242 ondersoorten

 

Foto's van:
302 soorten en ondersoorten
35 mutaties
779 foto's in totaal

 

Disclaimer

HOME

Vertel een vriend over deze site

Copyright © 2005, Adri van Kooten, All Rights Reserved | Webdesign: Adri van Kooten