Deze website wordt u aangeboden door Adri van Kooten, keurmeester gras- en grote parkieten bij de NBvV

Menu

Bij favorieten plaatsen!

Home

Sterfte van jongen na enkele dagen

 
 

Kooi- en volièrevogels (ca. 300)
Broedconditie en broedproces
Fotogalerijen
Vogelziekten
Medicijnen
Kweekproblemen
Ziekenkooi
Vogeldierenartsen
Voeding
Bouw en inrichting volière
Tips van vogelliefhebbers
Vogels - koude volière
Vogels - warme volière
Downloads Sterfte van jongen na enkele dagen

ONVOLDOENDE EIWITRIJKE KROPMELK VAN DE POP

Het kropmelk waarmee de pop de jongen de eerste dagen voert dient voldoende eiwitrijk te zijn. Vooral wanneer er jongen zijn, zo hebben onderzoeken uitgewezen, is er een extra behoefte aan eiwitten in de voeding van de grasparkiet noodzakelijk. Gebleken is dat snel groeiende legsels van jongen, op z'n minst 7% meer eiwit nodig hebben dan andere. Deze extra eiwitten zullen aan de ouders gegeven moeten worden, die het op hun beurt dan weer via de kropmelk kunnen doorgeven aan de jongen. Goede kropmelk zal minstens 58% eiwit moeten bevatten, van zowel dierlijke als plantaardige oorsprong, zo is uit onderzoek komen vast te staan. Door voor een eiwitrijke voeding te zorgen voorkomt u dit probleem.

KROPONTSTEKING VAN DE JONGEN

Indien de voeding van de vogels het gehele jaar door goed geweest is en u wordt toch geconfronteerd met sterfte van  jongen na enkele dagen dan dient u bedacht te zijn op kropontsteking bij de jongen.

Kleurplaten
Vogelanimaties
Vogelmarkten
Vogelparken
Richtprijzen vogels
Vogelgeluiden
Vogelboeken
Erfelijkheidsleer vogels
Links naar vogelwebsites
Europese cultuurvogels
Papegaai als huisdier - index
Vogelwereld Curaçao
www.papegaaien.net
 
 

Kropontsteking wordt door de oudervogels overgebracht op de jongen. De oudervogels "dragen" dan een bacterie bij zich die ze overbrengen op de jongen. Doordat de jongen (nog) onvoldoende weerstand hebben tegen een dergelijke bacteriële infectie zullen ze spoedig (1-2 dagen) sterven. Wanneer niet wordt ingegrepen zullen de oudervogels uiteindelijk ook aan deze infectie sterven. Kropontsteking is te genezen door antibiotica. Antibiotica is te krijgen bij de dierenarts.

A. van Kooten

 

 

 

Betaalbaar boek over aanschaf van vogels voor de gezelschapsvoliere?

Bestellen?  Klik op de afbeelding.

 

De Gezelschapsvoliere.

 In dit boek wordt uitgebreid ingegaan op vragen als: ´Met welke aspecten moet ik rekening houden bij de bouw van een voliere, ´Welke bouwmaterialen kunnen het beste gebruikt worden, ´Hoe moet het nachthok er uit zien?´, Welke planten zijn geschikt?´, ´Welke vogels kunnen bij elkaar gehuisvest worden?´. Op al deze maar ook op heel veel andere vragen geeft dit boek een antwoord. Dit boek is een zeer nuttig, zo niet onmisbaar naslagwerk voor beginnende liefhebbers die overgaan tot de bouw en inrichting van een voliere.

 

50 x 210 mm

64 blz.

€ 7,95 (excl.verzendkosten)

 

 

 

Op zoek naar een goed en betaalbaar boek over parkieten en papegaaien?

(39,90 euro + 2,60 verzendkosten)

Bestellen?  Klik op de afbeelding.

Het boek, Papegaaien en parkieten, Handboek en naslag-werk beschrijft vrijwel alle in de avicultuur voorkomende soorten en ondersoorten van de leden van de subfamilie der Psittacinae, kort gezegd kromsnavels of wel papegaaien en parkieten. Dit boek is samengesteld op basis van de allernieuwste inzichten van de taxonomie en kent daardoor enkele zeer verassende elementen: wist u bijvoorbeeld dat de Cacatua goffini niet meer wetenschappelijk erkend wordt en nu Cacatua goffiniana heet?

Dankzij de medewerking van vele experts en liefhebbers
uit binnen- en buitenland hebben de samenstellers een standaardwerk kunnen maken met uitmuntende foto-grafie. Dit boek slaat tevens een brug tussen weten-schappelijke ornithologie (bestuderen en beschrijven van vogels in de vrije wildbaan) en avicultuur (houden van vogels in gevangenschap). De geheel vernieuwde indeling, beschrijvingen van herkomst en leefgebied in combinatie met alle informatie over het verantwoord houden van deze vogels maakt dit boek onmisbaar
voor elke vogelliefhebber.

Klik hier voor voorbeeldpagina's (19) van het Papegaaien en Parkietenboek  (Even geduld - inladen kan even duren)
 

Beschrijvingen van:
232 soorten
242 ondersoorten

 

Foto's van:
302 soorten en ondersoorten
35 mutaties
779 foto's in totaal

 

Disclaimer

HOME

Vertel een vriend over deze site

 

Copyright © 2005, Adri van Kooten, All Rights Reserved | Webdesign: Adri van Kooten